Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Okoń morski z pomidorami i kolendrą"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1903
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 109
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1903
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 109
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Czosnek, dymkę i kolendrę drobno pokrój. Wymieszaj z mieloną papryką, kminkiem, sokiem z cytryny, oliwą i solą. Powstałą w ten sposób marynatę i odstaw na 2 godziny, aby się przegryzły.
Rybę dokładnie oczyść z łusek. Następnie opłucz pod zimną wodą i osusz na papierowym ręczniku. Ostrym nożem głęboko natnij boki ryby i posmaruj marynatą. Przykryj folią aluminiową i odłóż na noc do lodówki, aby przeszła aromatem zalewy.
Pomidory pokrój w grubsze plastry. Rozłóż je na dnie brytfanny i połóż na nich rybę. Zalej marynatą. Dodaj oliwki i posiekaną natką.
Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 220 °C. Podawaj z bagietką lub ziemniakami.Źródło: Na żywo