Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie danie z rybą w roli głównej
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1357
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1106
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2158
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1357
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1106
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2158
Składniki
Rybę opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na mniejsze kawałki. Oprószyłem sola i grubo mielonym pieprzem. Odstawiłem na 15 minut. W tym czasie obrałem cebulę, posiekałem, lekko zrumieniłem na tłuszczu., dodałem mąkę, zasmażyłem, rozprowadziłem wodą, dodałem koncentrat pomidorowy, zagotowałem. Wlałem śmietanę i sok cytrynowy. Doprawiłem solą, cukrem i mielona papryką. Rybę oprószyłem mąką, usmażyłem ją na silnie rozgrzanym tłuszczu, po ok.3 minuty z każdej strony. Usmażone ryby włożyłem do naczynia z sosem i chwilę poddusiłem.