Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna roślina o ciekawej strukturze, źródło potasu i witamin
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12734
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12734
Składniki
Najpierw wstawiałam ryż, przygotowanie całego dania zajmie mniej więcej tyle samo czasu. Na oliwie podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, gdy będzie zeszklona dodałam pokrojony w plasterki czosnek i chili. Następnie dodałam okrę, świeżą trzeba dokładnie umyć i odciąć szypułki ale nie za dużo. Kilka " warzywek" przekroiłam na pół, aby podczas przygotowywania sosu, puściły soki i naturalnie zagęściły go. Do podsmażonej krótko okry dodałam obrane i pokrojone pomidory. Gdy całość się podsmaży dodałam bulion, po paru minutach powinien się utworzyć lekko kleisty sos. Po wyłączeniu ognia dodałam soli do smaku i nać kolendry. Smacznego :)