Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna roślina o ciekawej strukturze, źródło potasu i witamin
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7251
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2700
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20218
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 586
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 822
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7251
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2700
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20218
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 586
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 822
Składniki
Najpierw wstawiałam ryż, przygotowanie całego dania zajmie mniej więcej tyle samo czasu. Na oliwie podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, gdy będzie zeszklona dodałam pokrojony w plasterki czosnek i chili. Następnie dodałam okrę, świeżą trzeba dokładnie umyć i odciąć szypułki ale nie za dużo. Kilka " warzywek" przekroiłam na pół, aby podczas przygotowywania sosu, puściły soki i naturalnie zagęściły go. Do podsmażonej krótko okry dodałam obrane i pokrojone pomidory. Gdy całość się podsmaży dodałam bulion, po paru minutach powinien się utworzyć lekko kleisty sos. Po wyłączeniu ognia dodałam soli do smaku i nać kolendry. Smacznego :)