Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oładki ziemniaczane to placki z gotowanych ziemniaków. Możesz podawać je jako samodzielnie danie, z sosem lub jako dodatek do mięsa.
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 109
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 170
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 19
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 109
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 170
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 19
Składniki
Ziemniaki potłucz tłuczkiem tak żeby nie było żadnych grudek. Dodaj do nich jajko, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj niewielkie, okrągłe kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do momentu, aż będą rumiane.