Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oładki ziemniaczane to placki z gotowanych ziemniaków. Możesz podawać je jako samodzielnie danie, z sosem lub jako dodatek do mięsa.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Ziemniaki potłucz tłuczkiem tak żeby nie było żadnych grudek. Dodaj do nich jajko, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj niewielkie, okrągłe kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do momentu, aż będą rumiane.