Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oładki ziemniaczane to placki z gotowanych ziemniaków. Możesz podawać je jako samodzielnie danie, z sosem lub jako dodatek do mięsa.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 242
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 242
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki potłucz tłuczkiem tak żeby nie było żadnych grudek. Dodaj do nich jajko, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj niewielkie, okrągłe kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do momentu, aż będą rumiane.