Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oładki ziemniaczane to placki z gotowanych ziemniaków. Możesz podawać je jako samodzielnie danie, z sosem lub jako dodatek do mięsa.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 423
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 423
Składniki
Ziemniaki potłucz tłuczkiem tak żeby nie było żadnych grudek. Dodaj do nich jajko, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj niewielkie, okrągłe kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do momentu, aż będą rumiane.