Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki omlet z jagodami, zrobiłam dla najmłodszego wnuczka.Był zadowolony, smakował mu omlet. Polecam nie tylko dla dzieci.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Przesiać tam budyń, dodać mleko i roztrzepać.Patelnię rozgrzać z 2 łyżkami masła.Wylać ciasto i łopatką podnosić boki, żeby ciasto z góry spływały na spód omletu. Szybkim ruchem,(całą patelnią) obrócić omlet na drugą patelnię, lub duży talerz. Zsunąć z powrotem na patelnię z dodaną 1 łyżką masła.Usmażyć z drugiej strony.Gotowy omlet zsuwać na talerz, lecz nie całkiem. W środek nasypać jagody i kawałkiem omletu, je przykryć.
Na górę można też nasypać jagód.