Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki omlet z jagodami, zrobiłam dla najmłodszego wnuczka.Był zadowolony, smakował mu omlet. Polecam nie tylko dla dzieci.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2160
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4176
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2160
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4176
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Przesiać tam budyń, dodać mleko i roztrzepać.Patelnię rozgrzać z 2 łyżkami masła.Wylać ciasto i łopatką podnosić boki, żeby ciasto z góry spływały na spód omletu. Szybkim ruchem,(całą patelnią) obrócić omlet na drugą patelnię, lub duży talerz. Zsunąć z powrotem na patelnię z dodaną 1 łyżką masła.Usmażyć z drugiej strony.Gotowy omlet zsuwać na talerz, lecz nie całkiem. W środek nasypać jagody i kawałkiem omletu, je przykryć.
Na górę można też nasypać jagód.