Do góry

Dania główne Przepis na:

Omlet po węgiersku

Przepis dnia 2013-08-17
Omlet po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5524

Dodano:

Odsłon: 11048

Delikatne,pyszne połączenie smaków,bardzo syty obiadek:)

Składniki

  • jajka 6-8 sztuk
  • pomidory 3-4 sztuki
  • papryka
  • wędzona kiełbasa 15 dkg
  • mleko 6-8 łyżek
  • cebula
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 4 łyżki
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
  • sól
  • natka pietruszki łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Omlet po węgiersku

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę i czosnek,pomidory,oczyszczoną paprykę i kiełbasę.

  2. Rozgrzać olej,podsmażyć cebulę z czosnkiem i posypać mieloną papryką.Dodać pomidory,paprykę oraz kiełbasę i smażyć,mieszając,aż papryka będzie półmiękka i odparuje większość płynu.

  3. Jajka wbić do miski i roztrzepać z mlekiem oraz szczyptą soli.Masę wylać na patelnię,lekko wymieszać i podsmażyć,aby jajka się ścięły.Omlet posypać natką pietruszki i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń