Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 542
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 790
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 542
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 790
Składniki
Grzyby podsmażyć na maśle przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Zostawić w ciepłym miejscu.
Jaja rozmącić, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, zioła. Ubić na jednolitą masę z dodatkiem ok. 4 dkg masła.
Na patelni rozgrzać 1/2 łyżki masła, wylać połowę masy jajecznej i smażyć ok. 3 minut na złoty kolor. Omlet przewrócić i krótko podsmażyć z drugiej strony. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Z reszty masy usmażyć tak samo drugi omlet.
Na pierwszy omlet wyłożyć grzyby i przykryć drugim omletem. Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego.