Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 626
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20246
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 479
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 626
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20246
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 479
Składniki
Grzyby podsmażyć na maśle przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Zostawić w ciepłym miejscu.
Jaja rozmącić, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, zioła. Ubić na jednolitą masę z dodatkiem ok. 4 dkg masła.
Na patelni rozgrzać 1/2 łyżki masła, wylać połowę masy jajecznej i smażyć ok. 3 minut na złoty kolor. Omlet przewrócić i krótko podsmażyć z drugiej strony. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Z reszty masy usmażyć tak samo drugi omlet.
Na pierwszy omlet wyłożyć grzyby i przykryć drugim omletem. Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego.