Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny sposób na grzybki.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1350
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 362
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2976
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1350
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 362
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2976
Składniki
Grzyby podsmażyć na maśle przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Zostawić w ciepłym miejscu.
Jaja rozmącić, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, zioła. Ubić na jednolitą masę z dodatkiem ok. 4 dkg masła.
Na patelni rozgrzać 1/2 łyżki masła, wylać połowę masy jajecznej i smażyć ok. 3 minut na złoty kolor. Omlet przewrócić i krótko podsmażyć z drugiej strony. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Z reszty masy usmażyć tak samo drugi omlet.
Na pierwszy omlet wyłożyć grzyby i przykryć drugim omletem. Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego.