Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Grzyby podsmażyć na maśle przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Zostawić w ciepłym miejscu.
Jaja rozmącić, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, zioła. Ubić na jednolitą masę z dodatkiem ok. 4 dkg masła.
Na patelni rozgrzać 1/2 łyżki masła, wylać połowę masy jajecznej i smażyć ok. 3 minut na złoty kolor. Omlet przewrócić i krótko podsmażyć z drugiej strony. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Z reszty masy usmażyć tak samo drugi omlet.
Na pierwszy omlet wyłożyć grzyby i przykryć drugim omletem. Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego.