Do góry

Dania główne Przepis na:

Omlet z młodymi warzywami

Omlet z młodymi warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 293

Dodano:

Odsłon: 3922

Puszysty omlet z młodymi warzywami podduszonymi na maśle wygląda dokładnie tak, jak smakuje – doskonale.

Składniki

  • na omlet:
  • łyżka masła
  • 3 jaja
  • 0,5 łyżki mąki
  • na farsz:
  • młoda marchewka, pietruszka, kalarepka
  • szparagi, zielony groszek, fasolka szparagowa
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa umyj i drobno pokrój. Na patelni rozpuść kawałek masła, podsmaż warzywa, dolej trochę wody i duś pod przykryciem, dopóki nie zmiękną.

    Na drogiej patelni usmażyć omlet: Ubić masło na puszysty krem, dodać cukier, żółtka i mąkę, wymieszać. Osobno ubić białka na pianę. Ostrożnie wymieszać z masą żółtkową. Smażyć. Gdy będzie gotowy, przerzuć go nieusmażoną stroną na warzywa. Smaż do zrumienienia. Wydaj na stół ciepły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń