Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek - omlet pełen warzyw z chrupiącym dodatkiem. Po takim śniadaniu mamy siłę na cały dzień.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 70
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 187
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 332
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 583
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 70
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 187
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 332
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 583
Składniki
Liście kapusty poszatkować. Przełożyć do naczynia i lekko pougniatać. Wystarczy ręką. Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Dodać natkę pietruszki i roztrzepane jajka. Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem świeżo mielonym. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i wyłożyć mieszankę warzywno-jajeczną. Nakryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu kilka minut. Jajka muszą się ściąć. Placek obrócić na patelni pomagając sobie talerzykiem. Przykryć talerzykiem, obrócić patelnię i zsunąć z talerzyka z powrotem na patelnię. Smażyć jeszcze 2-3 minuty. Przełożyć na talerz. Posmarować majonezem i ketchupem. Posypać płatkami kukurydzianymi. Zajadać. Smacznego.