Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek - omlet pełen warzyw z chrupiącym dodatkiem. Po takim śniadaniu mamy siłę na cały dzień.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Składniki
Liście kapusty poszatkować. Przełożyć do naczynia i lekko pougniatać. Wystarczy ręką. Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Dodać natkę pietruszki i roztrzepane jajka. Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem świeżo mielonym. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i wyłożyć mieszankę warzywno-jajeczną. Nakryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu kilka minut. Jajka muszą się ściąć. Placek obrócić na patelni pomagając sobie talerzykiem. Przykryć talerzykiem, obrócić patelnię i zsunąć z talerzyka z powrotem na patelnię. Smażyć jeszcze 2-3 minuty. Przełożyć na talerz. Posmarować majonezem i ketchupem. Posypać płatkami kukurydzianymi. Zajadać. Smacznego.