Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek - omlet pełen warzyw z chrupiącym dodatkiem. Po takim śniadaniu mamy siłę na cały dzień.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Liście kapusty poszatkować. Przełożyć do naczynia i lekko pougniatać. Wystarczy ręką. Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Dodać natkę pietruszki i roztrzepane jajka. Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem świeżo mielonym. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i wyłożyć mieszankę warzywno-jajeczną. Nakryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu kilka minut. Jajka muszą się ściąć. Placek obrócić na patelni pomagając sobie talerzykiem. Przykryć talerzykiem, obrócić patelnię i zsunąć z talerzyka z powrotem na patelnię. Smażyć jeszcze 2-3 minuty. Przełożyć na talerz. Posmarować majonezem i ketchupem. Posypać płatkami kukurydzianymi. Zajadać. Smacznego.