Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z ryżem i parówkami"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5314
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5314
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Składniki
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie z dodatkiem vegety. Parówki obierz, pokrój w plasterki. Cukinię umyj, pokrój w słupki.
Ryż wymieszaj z parówkami, cukinią, bazylią, roztrzepanymi jajkami i serem. Przypraw.
Olej rozgrzej na patelni, wlej masę, przykryj, smaż na małym ogniu, aż omlet lekko się zetnie. Odwróć, dosmaż.
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 2. Cena za porcję 2 zł.</strong>
Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie