Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z warzywami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, włóż mieszankę chińską i smaż chwilę. Posyp przyprawą i smaż, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
Omlet: żółtka oddziel od białek. Żółtka wymieszaj z sosem sojowym oraz sezamem. Do białek wsyp szczyptę soli i ubij je na sztywno. Ostrożnie połącz białka z żółtkami. Na oleju lub na maśle usmaż dwa omlety.
Warzywa podgrzej. Na każdy omlet włóż trochę mieszanki warzywnej, złóż na pół, posyp sezamem i od razu podawaj. Możesz przed posypaniem, sezam lekko zrumienić na suchej patelni. Będzie bardziej aromatyczny. Omlet najbardziej smakuje z bułeczką lub tostem.
Nadzienie do omletów możesz dowolnie komponować. Oprócz ulubionej mieszanki warzywnej, wykorzystaj smażone pieczarki, kawałeczki pieczonego mięsa lub wędliny. Do bazy jajecznej dodaj resztki startego żółtego sera.
Przepis przysłała Joanna Machynia z GorlicŹródło: Bella Relaks