Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie pełne warzyw, na leniwe śniadanie lub lekki obiad
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 89
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3427
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 89
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3427
Składniki
1. rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, szpinak, warzywa mrożone, na koniec pokrojonego brokuła, posolić, smażyć do miękkości, na końcu dodać serek, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać żółtka, chwilę miksować, posolić, dodać mąkę i tarty żółty ser, delikatnie wymieszać, 3. rozgrzać olej, wylać masę omletową, rozprowadzić, smażyć na małym ogniu, jak omlet będzie dobrze podpieczony, przy pomocy pokrywki lub talerza przewrócić na druga stronę, dosmażyć, 4. na połowie omletu wyłożyć gorące warzywa, złożyć na pół, smacznego