Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka nasza wariacja na temat makaronu, boczku i oscypka. Wyszło przesmacznie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 173
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1245
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 173
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1245
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażymy. Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia. Oscypek kroimy w kostkę. Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie dodajemy ser, ponownie mieszamy. Podajemy od razu z posiekaną natką pietruszki.