Do góry

Dania główne Przepis na:

Orecchiette con bacon e oscypek

Orecchiette con bacon e oscypek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48070

Dodano:

Odsłon: 543

Taka nasza wariacja na temat makaronu, boczku i oscypka. Wyszło przesmacznie.

Składniki

  • 300 g makaronu orecchiette
  • 250 g boczku wędzonego
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 150 g oscypka
  • 3 łyżki słodkiej śmietany 18%
  • natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

    Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażymy.

    Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia.

    Oscypek kroimy w kostkę.

    Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie dodajemy ser, ponownie mieszamy.

    Podajemy od razu z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń