Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 48
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 356
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Składniki
1) Fasolkę dokładnie umyć, w razie potrzeby usunąć końce i podgotować al dente w lekko osolonej wodzie (na koniec fasolkę hartujemy). 2) Na patelni rozgrzać olej, dodać cukier oraz posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. 3) Kiedy cukier zacznie się lekko karmelizować dodać ocet ryżowy, sos sojowy oraz odrobinę chili, ponownie wymieszać i dodać odcedzoną fasolkę. 4) Całość smażyć przez kolejne 5 min. cały czas mieszając, tak aby fasolka dokładnie popołączyła się z sosem. Pod koniec smażenia dodać sezam podprażony na suchej patelni. 5) Podawać jako danie samodzielne lub dodatek.