Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka.
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 41
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 77
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3991
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 392
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 41
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 77
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3991
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 392
Składniki
1) Fasolkę dokładnie umyć, w razie potrzeby usunąć końce i podgotować al dente w lekko osolonej wodzie (na koniec fasolkę hartujemy). 2) Na patelni rozgrzać olej, dodać cukier oraz posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. 3) Kiedy cukier zacznie się lekko karmelizować dodać ocet ryżowy, sos sojowy oraz odrobinę chili, ponownie wymieszać i dodać odcedzoną fasolkę. 4) Całość smażyć przez kolejne 5 min. cały czas mieszając, tak aby fasolka dokładnie popołączyła się z sosem. Pod koniec smażenia dodać sezam podprażony na suchej patelni. 5) Podawać jako danie samodzielne lub dodatek.