Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1673
Dodano: 27.07.2017
Odsłon: 7272
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1) Fasolkę dokładnie umyć, w razie potrzeby usunąć końce i podgotować al dente w lekko osolonej wodzie (na koniec fasolkę hartujemy).
2) Na patelni rozgrzać olej, dodać cukier oraz posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać.
3) Kiedy cukier zacznie się lekko karmelizować dodać ocet ryżowy, sos sojowy oraz odrobinę chili, ponownie wymieszać i dodać odcedzoną fasolkę.
4) Całość smażyć przez kolejne 5 min. cały czas mieszając, tak aby fasolka dokładnie popołączyła się z sosem. Pod koniec smażenia dodać sezam podprażony na suchej patelni.
5) Podawać jako danie samodzielne lub dodatek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)