Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
1) Fasolkę dokładnie umyć, w razie potrzeby usunąć końce i podgotować al dente w lekko osolonej wodzie (na koniec fasolkę hartujemy). 2) Na patelni rozgrzać olej, dodać cukier oraz posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. 3) Kiedy cukier zacznie się lekko karmelizować dodać ocet ryżowy, sos sojowy oraz odrobinę chili, ponownie wymieszać i dodać odcedzoną fasolkę. 4) Całość smażyć przez kolejne 5 min. cały czas mieszając, tak aby fasolka dokładnie popołączyła się z sosem. Pod koniec smażenia dodać sezam podprażony na suchej patelni. 5) Podawać jako danie samodzielne lub dodatek.