Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to był rok zmarnowany. W tygodniu pracy takie urządzenie to strzał w dziesiątkę. Przygotowuję wszystko wieczorem, a nie zajmuje mi to więcej niż 20-25 minut, rano włączam opóźnienie, później czas gotowania (nie trzeba mieszać) i następne 5 godzin podtrzymuje temperaturę. A smak...no istna poezja! Kurczak rozpływa się w ustach, a zapach unosi się po całej okolicy. Gorąco polecam i danie, i urządzenie. Arek Gie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1042
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4093
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 275
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1042
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4093
Składniki
Udka oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do wolnowaru. Przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z imbirem, sosem sojowym, miodem, bulionem drobiowym oraz octem. Polewamy udka kurczaka. Gotujemy przez 5 godzin w trybie LOW. Po ugotowaniu kurczaka, wyjmujemy mięso z wolnowaru, a sos przelewamy do rondelka i zagęszczamy mąką rozrobioną w 50 ml zimnej wody. Podajemy z ulubionymi dodatkami.