Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to był rok zmarnowany. W tygodniu pracy takie urządzenie to strzał w dziesiątkę. Przygotowuję wszystko wieczorem, a nie zajmuje mi to więcej niż 20-25 minut, rano włączam opóźnienie, później czas gotowania (nie trzeba mieszać) i następne 5 godzin podtrzymuje temperaturę. A smak...no istna poezja! Kurczak rozpływa się w ustach, a zapach unosi się po całej okolicy. Gorąco polecam i danie, i urządzenie. Arek Gie
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1696
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6218
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1696
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6218
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8986
Składniki
Udka oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do wolnowaru. Przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z imbirem, sosem sojowym, miodem, bulionem drobiowym oraz octem. Polewamy udka kurczaka. Gotujemy przez 5 godzin w trybie LOW. Po ugotowaniu kurczaka, wyjmujemy mięso z wolnowaru, a sos przelewamy do rondelka i zagęszczamy mąką rozrobioną w 50 ml zimnej wody. Podajemy z ulubionymi dodatkami.