Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy, ostry smak
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29239
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29239
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Składniki
Na patelnię wlałam ok. 6 łyżek ciemnego sosu sojowego. Kiedy się mocno rozgrzał, wrzuciłam 300 g indyka pokrojonego w kostkę. Po 2-3 minutach dodałam pół czerwonej papryki pokrojonej w paseczki. Poddusiłam chwilę i dodałam małą cebulę pokrojoną w piórka i chili. Dolałam 3/4 szklanki wody i dusiłam ok. 15 minut. Po tym czasie dodałam 2 łyżki sezamu i pół puszki czerwonej fasoli. Zagęściłam mąką, aby powstał niezbyt gęsty sos.
Podałam z ryżem i kapustą pekińską [nie widać jej na zdjęciu spod sosu:) ]