Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy, ostry smak
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 102
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 185
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 465
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 102
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 185
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 465
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Składniki
Na patelnię wlałam ok. 6 łyżek ciemnego sosu sojowego. Kiedy się mocno rozgrzał, wrzuciłam 300 g indyka pokrojonego w kostkę. Po 2-3 minutach dodałam pół czerwonej papryki pokrojonej w paseczki. Poddusiłam chwilę i dodałam małą cebulę pokrojoną w piórka i chili. Dolałam 3/4 szklanki wody i dusiłam ok. 15 minut. Po tym czasie dodałam 2 łyżki sezamu i pół puszki czerwonej fasoli. Zagęściłam mąką, aby powstał niezbyt gęsty sos.
Podałam z ryżem i kapustą pekińską [nie widać jej na zdjęciu spod sosu:) ]