Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie, w którym króluje chłodnik i zasmażana młoda kapusta, przyszła mi ochota na curry i to curry nie byle jakie, bo orzechowe..... Polecam
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7741
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 253
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2816
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7741
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 253
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2816
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy, obsmażyć mięso do lekkiego zrumienienia, przełożyć na talerz.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, papryczkę chili drobno posiekać.
Cebulę wrzucić na patelnię i smażyć przez 8-10 minut, aż zmięknie i lekko się skarmelizuje. Dodać czosnek, imbir, chili i pastę curry, podsmażać razem przez kilka minut.
Masło orzechowe wymieszać z bulionem i mlekiem kokosowym. Mieszankę wlać na patelnię, dodać odłożone wcześniej kawałki kurczaka. Gotować na małym ogniu przez 6-8 minut. Na koniec doprawić solą i sokiem z limonki. Podawać z ryżem, posypane prażonymi orzeszkami, świeżą kolendrą i posiekanym szczypiorkiem.