Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie, w którym króluje chłodnik i zasmażana młoda kapusta, przyszła mi ochota na curry i to curry nie byle jakie, bo orzechowe..... Polecam
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15011
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44937
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 750
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15011
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44937
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 750
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy, obsmażyć mięso do lekkiego zrumienienia, przełożyć na talerz.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, papryczkę chili drobno posiekać.
Cebulę wrzucić na patelnię i smażyć przez 8-10 minut, aż zmięknie i lekko się skarmelizuje. Dodać czosnek, imbir, chili i pastę curry, podsmażać razem przez kilka minut.
Masło orzechowe wymieszać z bulionem i mlekiem kokosowym. Mieszankę wlać na patelnię, dodać odłożone wcześniej kawałki kurczaka. Gotować na małym ogniu przez 6-8 minut. Na koniec doprawić solą i sokiem z limonki. Podawać z ryżem, posypane prażonymi orzeszkami, świeżą kolendrą i posiekanym szczypiorkiem.