Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie, w którym króluje chłodnik i zasmażana młoda kapusta, przyszła mi ochota na curry i to curry nie byle jakie, bo orzechowe..... Polecam
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 303
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 303
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy, obsmażyć mięso do lekkiego zrumienienia, przełożyć na talerz.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, papryczkę chili drobno posiekać.
Cebulę wrzucić na patelnię i smażyć przez 8-10 minut, aż zmięknie i lekko się skarmelizuje. Dodać czosnek, imbir, chili i pastę curry, podsmażać razem przez kilka minut.
Masło orzechowe wymieszać z bulionem i mlekiem kokosowym. Mieszankę wlać na patelnię, dodać odłożone wcześniej kawałki kurczaka. Gotować na małym ogniu przez 6-8 minut. Na koniec doprawić solą i sokiem z limonki. Podawać z ryżem, posypane prażonymi orzeszkami, świeżą kolendrą i posiekanym szczypiorkiem.