Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie, w którym króluje chłodnik i zasmażana młoda kapusta, przyszła mi ochota na curry i to curry nie byle jakie, bo orzechowe..... Polecam
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5072
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 640
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2523
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5072
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 640
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2523
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy, obsmażyć mięso do lekkiego zrumienienia, przełożyć na talerz.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, papryczkę chili drobno posiekać.
Cebulę wrzucić na patelnię i smażyć przez 8-10 minut, aż zmięknie i lekko się skarmelizuje. Dodać czosnek, imbir, chili i pastę curry, podsmażać razem przez kilka minut.
Masło orzechowe wymieszać z bulionem i mlekiem kokosowym. Mieszankę wlać na patelnię, dodać odłożone wcześniej kawałki kurczaka. Gotować na małym ogniu przez 6-8 minut. Na koniec doprawić solą i sokiem z limonki. Podawać z ryżem, posypane prażonymi orzeszkami, świeżą kolendrą i posiekanym szczypiorkiem.