Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski makaron z warzywami w kremowym sosie z orzeszków ziemnych. Sycący i bardzo smaczny, a w dodatku zdrowy!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1147
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 116
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1147
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 116
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Ugotuj makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu (ok. 10min).
Rozgrzej olej w woku(może być także garnek lub głęboka patelnia) i dodaj pokrojone w kostkę tofu. Podsmaż, aż będzie złoto-brązowe i chrupiące. Przełóż na ręcznik papierowy.
Posiekaj czosnek oraz imbir. Podsmaż, uważając, by się nie przypaliło.Pokrój brokuła na mniejsze kwiatuszki i wrzuć do woka. Dodaj mrożonkę orientalną, przyprawy i smaż aż warzywa będą miękkie.
Dodaj ugotowany makaron i tofu.
W kubeczku, wymieszaj masło orzechowe z sosem sojowym. Polej tym makaron i dobrze wymieszaj.
Podawaj posypane prażonymi orzeszkami arachidowymi i liśćmi świeżej kolendry.