Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantny indor w towarzystwie cukini,bakłażana i pomidorków koktajlowych smakuje wybornie z ryżem,bulgurem albo kuskusem i najważniejsze ;-) rozgrzewa o każdej porze ;-)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5386
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5386
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9203
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Składniki
Marynata : olej ryżowy oliwa z oliwek sos sojowy sos ostrygowy odrobina miodu odrobina soku z cytryny sól pieprz cayenne pokrojona w plasterki papryka peperoni pokrojony czosnek-pół głowy W tak wymieszanej marynacie ląduje pokrojony w kawałki indor kąpiel trwa ok 1 godziny ;-)
w trakcie marynowania mięsa kroimy resztę warzyw-cukinię,cebulę,bakłażana ( skraplamy sokiem z cytryny bakłażanowe cudo ),resztę czosnku-wg uznania oczywiście rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju rzepakowego i ryżowego ( ryżowy olej świetnie nadaje się do smażenia i pozostawia ciekawy aromat ) i podsmażamy warzywa,krótko na chrupko-odstawiamy na drugiej patelni po ok godz.smażymy indyka na oleju ryżowym na delikatnie rumiany kolor po usmażeniu mięsa wrzucamy warzywa i wszystko mieszając podsmażamy jeszcze ok.8,10 min podajemy z ryżem jaśminowym albo ulubioną kaszą bądz kuskusem,posypujemy pietruszką Życzę smacznego ;-)