Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantny indor w towarzystwie cukini,bakłażana i pomidorków koktajlowych smakuje wybornie z ryżem,bulgurem albo kuskusem i najważniejsze ;-) rozgrzewa o każdej porze ;-)
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2016
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38627
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2016
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38627
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
Marynata : olej ryżowy oliwa z oliwek sos sojowy sos ostrygowy odrobina miodu odrobina soku z cytryny sól pieprz cayenne pokrojona w plasterki papryka peperoni pokrojony czosnek-pół głowy W tak wymieszanej marynacie ląduje pokrojony w kawałki indor kąpiel trwa ok 1 godziny ;-)
w trakcie marynowania mięsa kroimy resztę warzyw-cukinię,cebulę,bakłażana ( skraplamy sokiem z cytryny bakłażanowe cudo ),resztę czosnku-wg uznania oczywiście rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju rzepakowego i ryżowego ( ryżowy olej świetnie nadaje się do smażenia i pozostawia ciekawy aromat ) i podsmażamy warzywa,krótko na chrupko-odstawiamy na drugiej patelni po ok godz.smażymy indyka na oleju ryżowym na delikatnie rumiany kolor po usmażeniu mięsa wrzucamy warzywa i wszystko mieszając podsmażamy jeszcze ok.8,10 min podajemy z ryżem jaśminowym albo ulubioną kaszą bądz kuskusem,posypujemy pietruszką Życzę smacznego ;-)