Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantny indor w towarzystwie cukini,bakłażana i pomidorków koktajlowych smakuje wybornie z ryżem,bulgurem albo kuskusem i najważniejsze ;-) rozgrzewa o każdej porze ;-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10434
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6020
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10434
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6020
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12869
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4614
Składniki
Marynata : olej ryżowy oliwa z oliwek sos sojowy sos ostrygowy odrobina miodu odrobina soku z cytryny sól pieprz cayenne pokrojona w plasterki papryka peperoni pokrojony czosnek-pół głowy W tak wymieszanej marynacie ląduje pokrojony w kawałki indor kąpiel trwa ok 1 godziny ;-)
w trakcie marynowania mięsa kroimy resztę warzyw-cukinię,cebulę,bakłażana ( skraplamy sokiem z cytryny bakłażanowe cudo ),resztę czosnku-wg uznania oczywiście rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju rzepakowego i ryżowego ( ryżowy olej świetnie nadaje się do smażenia i pozostawia ciekawy aromat ) i podsmażamy warzywa,krótko na chrupko-odstawiamy na drugiej patelni po ok godz.smażymy indyka na oleju ryżowym na delikatnie rumiany kolor po usmażeniu mięsa wrzucamy warzywa i wszystko mieszając podsmażamy jeszcze ok.8,10 min podajemy z ryżem jaśminowym albo ulubioną kaszą bądz kuskusem,posypujemy pietruszką Życzę smacznego ;-)