Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, wyraźny smak dzięki curry i chili
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3488
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2560
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3488
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2560
Składniki
Na patelni podsmażyłam mięso indyka. Do tego dodałam posiekaną cebulę i 3 posiekane ząbki czosnku. Smażyłam chwilę. Pamiętajcie, aby czosnek się nie przyrumienił! Po 3-4 minutach wlałam 0,5 l gorącej wody, wsypałam ok 200 g ryżu, dodałam curry, chili, kostkę rosołową i (z racji dodania kostki) bardzo delikatnie osoliłam. Przykryłam i zabrałam się za marchew i natkę pietruszki. Marchew w miarę drobno pokroiłam, natkę posiekałam. Oba składniki dodałam do ryżu. Dusiłam pod przykryciem, aż ryż był miękki.