Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie nie należy do najprostszych jednak jest niezwykle efektowne, a w dodatku ostrygi to afrodyzjak. Jeśli przygotujesz je dla ukochanej osoby to z pewnością będzie pod ogromnym wrażeniem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1032
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 647
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1032
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 647
Składniki
Ostrygi otworzyć i wraz z dolną połówką muszli ułożyć na blaszce do zapiekania.
Na rozgrzanym maśle lekko przesmażyć przeciśnięty czosnek, dodać siekaną natkę pietruszki i po krótkiej chwili zdjąć z ognia.
Ostrygi polać masłem czosnkowym, skropić delikatnie sokiem z cytryny i posypać parmezanem.
Zapiekać chwilkę w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku (funkcja grill).