Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na pyszne owoce morza. Dawno na blogu nie pojawiało się nic z tajskiej kuchni a ja już zdążyłem zatęsknić za takimi smakami Nasze owoce morza udusimy w mleczku kokosowym a ich połączenie z trawą cytrynową i imbirem da niepowtarzalny smak. Zapraszam
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9598
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 8037
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9598
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 8037
Składniki
Zaczynamy! Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, podobnie postępujemy z świeżym imbirem. Następnie na woku lub dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy wszystko około 30 sekund. Po tym czasie dodajemy świeży imbir oraz papryczki chilli. Ponownie podsmażamy wszystko tym razem mieszając przez 1 minute.
Następnie dodajemy pastę curry oraz mleczko kokosowe, zmniejszamy ogień i zagotowujemy. W między czasie trawę cytrynową miażdżymy nożem ( aby oddała nam więcej aromatu), następnie dodajemy ją i galangal do mleka kokosowego. Wszystko gotujemy około 10 minut. W między czasie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz przepłukujemy wodą nasze owoce morza aby nam trochę odmarzły.
Po 10 minutach gotowania wszystkiego na woku dodajemy owoce morza i gotujemy przez kolejne 5 minut raz na jaki czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą wedle smaku. Podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem i kawałkami limonki. Smacznego!!