Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na pyszne owoce morza. Dawno na blogu nie pojawiało się nic z tajskiej kuchni a ja już zdążyłem zatęsknić za takimi smakami Nasze owoce morza udusimy w mleczku kokosowym a ich połączenie z trawą cytrynową i imbirem da niepowtarzalny smak. Zapraszam
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8518
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6986
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327409
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8518
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6986
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327409
Składniki
Zaczynamy! Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, podobnie postępujemy z świeżym imbirem. Następnie na woku lub dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy wszystko około 30 sekund. Po tym czasie dodajemy świeży imbir oraz papryczki chilli. Ponownie podsmażamy wszystko tym razem mieszając przez 1 minute.
Następnie dodajemy pastę curry oraz mleczko kokosowe, zmniejszamy ogień i zagotowujemy. W między czasie trawę cytrynową miażdżymy nożem ( aby oddała nam więcej aromatu), następnie dodajemy ją i galangal do mleka kokosowego. Wszystko gotujemy około 10 minut. W między czasie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz przepłukujemy wodą nasze owoce morza aby nam trochę odmarzły.
Po 10 minutach gotowania wszystkiego na woku dodajemy owoce morza i gotujemy przez kolejne 5 minut raz na jaki czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą wedle smaku. Podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem i kawałkami limonki. Smacznego!!