Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5708
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5708
Składniki
Ozorki namoczyć dwie godziny w zimnej wodzie, następnie wyszorować szczoteczką, usunąć gruczoły ślinowe, zalać osolonym wrzątkiem i gotować 1,5 godziny. Papryki, cebulę oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki. W dużym płaskim garnku rozgrzać oliwę, włożyć warzywa i poddusić 3 minuty, wsypać paprykę w proszku, wlać bulion, wino, dodać pieprz oraz listki laurowe, gotować aż warzywa staną się miękkie. Sos doprawić pieprzem Cayenne, solą, zagęścić mąką rozmieszaną z małą ilością wody. Ozorki obrać ze skóry, pokroić w plasterki, włożyć do sosu, lekko podgrzać. Podawać z ryżem.