Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
OZORY OCZYŚCIĆ ,NASTĘPNIE ZALAĆ ZIMNĄ WODĄ,DODAĆ WARZYWA I PRZYPRAWY,UGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI NA MAŁYM OGNIU.
WYSTUDZIĆ UGOTOWANE OZORY, ZDJĄĆ Z NICH SKÓRKĘ A NASTĘPNIE POKROIĆ W UKOŚNE PLASTRY O GRUBOŚCI OK.1 CM
Z MĄKI ,JAJKA ,PIWA ORAZ WODYI SOLI PRZYGOTUJ CIASTO NALEŚNIKOWE,ZANURZAJ W NIM PLASTRY A NASTĘPNIE SMAŻYĆ NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

edi1971 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Akurat te ozorki podaje same bez żadnego sosu., ale to ciekawy pomysł żeby podać je z jakimś sosem .0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ozorki i zawsze robie je w sosie chrzanowym, a o takich w cieście jeszcze nie słyszałam. Czy do takich smażonych też robisz sos. Jeśli tak, to prosze napisz jaki. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz