Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do drugiego dania. Pączki ziemniaczane, które mają złocistą i chrupiąca skórka a w środku są mięciutkie i puszyste. U nas w domu zawsze robią furorę i znikają bardzo szybko. Idealnie nadają się do de volaille.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Składniki
Ziemniaki obrać, dodać sól i ugotować. Odcedzić i przecisnąć przez prasę. Kiedy troszkę ostygną dodać żółtko, mąkę i majeranek. Wyrobić dłonią na gładką masę. Białko ubić na puszystą pianę. Dodać gorące mleko oraz wodę. Wymieszać. Dodać do masy ziemniaczanej i delikatnie wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz wrzucać delikatnie łyżką przygotowaną masę. Smażyć na złoty kolor. Upieczone pączki położyć na papier, aby osuszyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego