Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2541
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 711
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 211
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 767
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2541
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 711
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 211
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 767
Składniki
Tofu pokrój w małą kostkę i smaż 3 minuty w głębokim tłuszczu. Czosnek obierz i rozgnieć. Posiekaj dymkę i kolendrę, paprykę pokrój w paski. Orzechy rozgnieć w moździerzu. Limonkę pokrój w plasterki.
Makaron gotuj 3 minuty w wodzie z solą i octem ryżowym. Odcedź i przelej zimną wodą. Do rozgrzanego woka wlej olej i smaż 1 minutę czosnek, szalotki i paprykę.
Dodaj krewetki, smaż ok. 1,5 minuty z każdej strony. Na ściankę woka wbij jajko i mieszaj, aż się zetnie. Dodaj makaron, tofu, pastę tamaryndową, sos rybny, cukier, skrop wodą.
Wymieszaj, smaż 1,5 minuty. Na 1 minutę przed końcem smażenia dodaj kiełki fasoli. Zdejmij z ognia, wrzuć dymkę i kolendrę, dokładnie wymieszaj. Podawaj makaron posypany orzechami, udekorowany płatkami chili i limonką.Źródło: Show