Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałeczki i skrzydełka kurczaka z grilla

Pałeczki i skrzydełka kurczaka z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 897

Dodano:

Odsłon: 200

Obok mięs wieprzowych z grilla często robię kawałki kurczaka. Fantastyczne są pałeczki i skrzydełka, przyprawione na ostro. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • Pałeczki, skrzydełka (dowolna ilość)
  • Przyprawy na marynatę: oregano, bazylię, cząber, majeranek, czubrycę, paprykę ostrą, słodką, curry, czosnek suszony, chilli i mi
  • Olej
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Części kurczaka płuczę i osuszam.
    2. Przygotowuję marynatę ziołową.
    3. Części kurczaka wkładam do miseczki, obsypuję przyprawą z olejem. Wcieram marynatę. Układam kolejną warstwę.
    4. Miskę zakrywam folią i wkładam do lodówki na noc.

  2. 5. Grilluję na tackach w momencie jak płomień grilla zgaśnie i brykiet jest mocno rozgrzany.
    6. Kilkukrotnie obracam w trakcie grillowania.
    7. Grilluję aż będą przypieczone.
    Można wcześniej części kurczaka poddusić w domu np. w brytfannie lub rękawie foliowym a na grillu tylko podpiec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń