Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko kurczaka oblane pysznym miodowym sosem.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 175
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 175
Składniki
Umyte i obsuszone porcje mięsa nacieramy wymieszanymi z mąką przyprawami (papryka, sól, pieprz), a następnie odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z ząbkami czosnku, gdy się zrumienią wyciągamy je z patelni. A na tłuszcz kładziemy opruszone mąką z przyprawami mięso i smażymy rumieniąc z obu stron.
I z drugiej strony
Obsmażone mięso przekładamy do rondla i zalewamy go mlekiem wymieszanym z miodem.
Naczynie szczelnie przykrywamy i dusimy kurczaka przez około 20-30 minut, na wolnym ogniu. Sos jaki nam się wytworzy podczas gotowania powinien być lekko pikantny, z lekką nuta słodyczy. Ugotowane pałeczki układamy na talerzu, polewamy sosem i podajemy najlepiej z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego !!!