Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile kucharek tyle wersji drobiu pieczonego na ryżu:) Moja wersja to lekko pikantne pałki drobiowe pieczone na ryżu z dodatkiem cebuli zalane bulionem. Danie proste i łatwe w przygotowaniu:)
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1776
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1776
Składniki
Pałki drobiowe myjemy i osuszamy.Czosnek granulowany, papryki, sól, pieprz majeranek mieszamy i powstałą mieszanką nacieramy mięso. Odstawiamy na godzinę. Ryż /200g czyli 2 woreczki/ wysypujemy na dno naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy drobno pokrojoną cebulę a na nią przygotowane pałki drobiowe. Całość zalewamy bulionem /bulion przygotowałam z dwóch kostek bulionowych- zgodnie z przepisem: 1 kostka na 0,5 l wrzątku/. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy przez 1 godzinę.