Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki drobiowe na ryżu

Pałki drobiowe na ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 5224

Dodano:

Odsłon: 361

Ile kucharek tyle wersji drobiu pieczonego na ryżu:) Moja wersja to lekko pikantne pałki drobiowe pieczone na ryżu z dodatkiem cebuli zalane bulionem. Danie proste i łatwe w przygotowaniu:)

Składniki

  • pałki drobiowe 6 szt
  • cebula 1 szt duża
  • ryż 2 woreczki
  • bulion z kostki rosołowej 4 szklanki
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka ostra do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majeranek 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pałki drobiowe na ryżu

Przygotowanie

  1. Pałki drobiowe myjemy i osuszamy.Czosnek granulowany, papryki, sól, pieprz majeranek mieszamy i powstałą mieszanką nacieramy mięso. Odstawiamy na godzinę.
    Ryż /200g czyli 2 woreczki/ wysypujemy na dno naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy drobno pokrojoną cebulę a na nią przygotowane pałki drobiowe. Całość zalewamy bulionem /bulion przygotowałam z dwóch kostek bulionowych- zgodnie z przepisem: 1 kostka na 0,5 l wrzątku/.
    Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy przez 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń