Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile kucharek tyle wersji drobiu pieczonego na ryżu:) Moja wersja to lekko pikantne pałki drobiowe pieczone na ryżu z dodatkiem cebuli zalane bulionem. Danie proste i łatwe w przygotowaniu:)
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6086
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6086
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Składniki
Pałki drobiowe myjemy i osuszamy.Czosnek granulowany, papryki, sól, pieprz majeranek mieszamy i powstałą mieszanką nacieramy mięso. Odstawiamy na godzinę. Ryż /200g czyli 2 woreczki/ wysypujemy na dno naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy drobno pokrojoną cebulę a na nią przygotowane pałki drobiowe. Całość zalewamy bulionem /bulion przygotowałam z dwóch kostek bulionowych- zgodnie z przepisem: 1 kostka na 0,5 l wrzątku/. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy przez 1 godzinę.