Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad z gatunku lekkich i sycących jednocześnie. Drób duszony z warzywami, pachnący świeżym tymiankiem i czosnkiem. Tanio i smacznie. Polecam!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2736
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2736
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Składniki
Pałki z kurczaka umyć, dobrze osuszyć. Następnie mięso posolić, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem i mielonym imbirem. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, położyć na mięsie. Wszystko przykryć gałązkami tymianku, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1/2 godziny, aby mięso przeszło aromatem przypraw. W tym czasie przygotować dodatki do mięsa. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umyć pomidorki, cebulę pokroić w piórka.
Zamarynowane pałki kurczaka obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać ziemniaki i cebulę. Wszytko razem smażyć 5 minut, często mieszając, co zapobiegnie przypaleniu ziemniaków. Następnie dodać czosnek i tymianek z marynaty, wlać pół szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem przez 30 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia dodać połówki pomidorków koktajlowych, danie przyprawić solą i pieprzem. Smacznego.