Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki indyka w warzywach

Pałki indyka w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 507 Ocena: 3721

Dodano:

Odsłon: 229

Pałki indyka pieczone razem z warzywami w jednym woreczku/rękawie. Prosto, smacznie i wygodnie - bez brudzenia i zmywania garów:)

Składniki

  • golonki indycze 2 szt
  • majeranek 3 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz mielony 1 łyżeczka płaska
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka kopiasta
  • papryka ostra mielona 0,5 łyżeczki
  • marchew 1 szt duża
  • ziemniaki 4 szt
  • brukselka 15 dag
  • czosnek 4 ząbki
  • cebula 1 szt duża
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Majeranek mieszamy z solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Pałki z indyka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godz.

  2. Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy i kroimy: cebulę i ziemniaki w kostkę, marchew w plastry a czosnek na pół. Brukselkę oczyszczamy z zwiędłych liści, płuczemy i odsączamy.
    Wszystkie warzywa przekładamy do foliowego woreczka/rękawa, dodajemy pałki z indyka wraz z pozostałą mieszanką przypraw. Rękaw zawiązujemy i kilkakrotnie nim potrząsamy i obracamy by warzywa pokryły się przyprawami.
    Rękaw z mięsem i warzywami układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 1,5 godz..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń