Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki indyka pieczone razem z warzywami w jednym woreczku/rękawie. Prosto, smacznie i wygodnie - bez brudzenia i zmywania garów:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14972
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14972
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Składniki
Majeranek mieszamy z solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Pałki z indyka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godz.
Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy i kroimy: cebulę i ziemniaki w kostkę, marchew w plastry a czosnek na pół. Brukselkę oczyszczamy z zwiędłych liści, płuczemy i odsączamy. Wszystkie warzywa przekładamy do foliowego woreczka/rękawa, dodajemy pałki z indyka wraz z pozostałą mieszanką przypraw. Rękaw zawiązujemy i kilkakrotnie nim potrząsamy i obracamy by warzywa pokryły się przyprawami. Rękaw z mięsem i warzywami układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 1,5 godz..