Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki indyka pieczone razem z warzywami w jednym woreczku/rękawie. Prosto, smacznie i wygodnie - bez brudzenia i zmywania garów:)
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2534
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3039
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2534
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3039
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Majeranek mieszamy z solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Pałki z indyka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godz.
Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy i kroimy: cebulę i ziemniaki w kostkę, marchew w plastry a czosnek na pół. Brukselkę oczyszczamy z zwiędłych liści, płuczemy i odsączamy. Wszystkie warzywa przekładamy do foliowego woreczka/rękawa, dodajemy pałki z indyka wraz z pozostałą mieszanką przypraw. Rękaw zawiązujemy i kilkakrotnie nim potrząsamy i obracamy by warzywa pokryły się przyprawami. Rękaw z mięsem i warzywami układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 1,5 godz..