Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki indyka pieczone razem z warzywami w jednym woreczku/rękawie. Prosto, smacznie i wygodnie - bez brudzenia i zmywania garów:)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34644
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 181
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34644
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 181
Składniki
Majeranek mieszamy z solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Pałki z indyka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godz.
Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy i kroimy: cebulę i ziemniaki w kostkę, marchew w plastry a czosnek na pół. Brukselkę oczyszczamy z zwiędłych liści, płuczemy i odsączamy. Wszystkie warzywa przekładamy do foliowego woreczka/rękawa, dodajemy pałki z indyka wraz z pozostałą mieszanką przypraw. Rękaw zawiązujemy i kilkakrotnie nim potrząsamy i obracamy by warzywa pokryły się przyprawami. Rękaw z mięsem i warzywami układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 1,5 godz..