Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki indyka pieczone razem z warzywami w jednym woreczku/rękawie. Prosto, smacznie i wygodnie - bez brudzenia i zmywania garów:)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23029
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23029
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Majeranek mieszamy z solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Pałki z indyka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godz.
Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy i kroimy: cebulę i ziemniaki w kostkę, marchew w plastry a czosnek na pół. Brukselkę oczyszczamy z zwiędłych liści, płuczemy i odsączamy. Wszystkie warzywa przekładamy do foliowego woreczka/rękawa, dodajemy pałki z indyka wraz z pozostałą mieszanką przypraw. Rękaw zawiązujemy i kilkakrotnie nim potrząsamy i obracamy by warzywa pokryły się przyprawami. Rękaw z mięsem i warzywami układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 1,5 godz..