Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki kurczaka w ketchupie z miodem

Pałki kurczaka w ketchupie z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1630

Dodano:

Odsłon: 2461

Smaczne proste udka z kurczaka marynowane w miodzie i pikantnym ketchupie. Polecam do ulubionych dodatków.

Składniki

  • 1 kg pałek z kurczaka,
  • 1 szklanka ketchupu pikantnego,
  • 2 łyżki miodu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta kurkumy,
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pałki kurczaka w ketchupie z miodem

Przygotowanie

  1. Pałki kurczaka myjemy i osuszamy.
    Ketchup mieszamy z miodem i przyprawami.
    Łączymy sos z pałkami, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

  2. Następnie wykładamy na blaszkę piekarnikową i pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach.
    Na koniec pieczenia ustawiamy piekarnik wyżej około 200-220 stopni i pieczemy 5 minut do zrumienienia skórki.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń