Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś, co bardzo lubią prawie wszyscy, a są to pałki kurczaka, ale otoczone miodem.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Myjemy kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sól, pieprz oraz miód i wszystko mieszamy. Możemy dolać trochę wody . Jeśli chodzi o ilość to możemy liczyć po dwie pałki na osobę
Ja bardzo lubię dodać jeszcze trochę papryki czerwonej, ale łagodnej. Jeśli ktoś nie przepada za tą przyprawą, to możemy ten składnik pominąć.
Kładziemy pałki do naczynia żaroodpornego przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego góra/dół 220 st C. Pieczemy około 1 godziny do momentu zarumienienia. Takie czarne, to jest miód, który tak właśnie reaguje na temperaturę.
I tak mamy super danie miękkie w środku, a chrupiące z wierzchu. Ale cały smak robi dodatek miodu do potrawy.