Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś, co bardzo lubią prawie wszyscy, a są to pałki kurczaka, ale otoczone miodem.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38338
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38338
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Myjemy kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sól, pieprz oraz miód i wszystko mieszamy. Możemy dolać trochę wody . Jeśli chodzi o ilość to możemy liczyć po dwie pałki na osobę
Ja bardzo lubię dodać jeszcze trochę papryki czerwonej, ale łagodnej. Jeśli ktoś nie przepada za tą przyprawą, to możemy ten składnik pominąć.
Kładziemy pałki do naczynia żaroodpornego przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego góra/dół 220 st C. Pieczemy około 1 godziny do momentu zarumienienia. Takie czarne, to jest miód, który tak właśnie reaguje na temperaturę.
I tak mamy super danie miękkie w środku, a chrupiące z wierzchu. Ale cały smak robi dodatek miodu do potrawy.