Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś, co bardzo lubią prawie wszyscy, a są to pałki kurczaka, ale otoczone miodem.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3055
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4020
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 810
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3055
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4020
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 810
Składniki
Myjemy kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sól, pieprz oraz miód i wszystko mieszamy. Możemy dolać trochę wody . Jeśli chodzi o ilość to możemy liczyć po dwie pałki na osobę
Ja bardzo lubię dodać jeszcze trochę papryki czerwonej, ale łagodnej. Jeśli ktoś nie przepada za tą przyprawą, to możemy ten składnik pominąć.
Kładziemy pałki do naczynia żaroodpornego przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego góra/dół 220 st C. Pieczemy około 1 godziny do momentu zarumienienia. Takie czarne, to jest miód, który tak właśnie reaguje na temperaturę.
I tak mamy super danie miękkie w środku, a chrupiące z wierzchu. Ale cały smak robi dodatek miodu do potrawy.