Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia amerykańska. Zamiast pałek można użyć udek, ser w oryginalnym przepisie to parmezan. Kolendrę można zastąpić dowolną zieleniną.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 908
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 908
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6386
Składniki
Pałki umyłem, osuszyłem. Na talerzu wymieszałem mąkę z solą i pieprzem. Obtoczyłem kawałki mięsa, skropiłem je lekko wodą i jeszcze raz obtoczyłem. W osobnych naczyniach roztrzepałem jajko z łyżką wody i posiekaną kolendrą oraz wymieszałem bułkę tartą z startym serem. Zamoczyłem w jajku wszystkie porcje kurczaka, a następnie panierowałem je w bułce z serem. Pałki ułożyłem na natłuszczonej blasze. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Piekłem do czasu, aż pałki się zrumieniły, a z mięsa po nakłuciu wypłynął przejrzysty sos. Można podać z cząstkami cytryny.