Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia amerykańska. Zamiast pałek można użyć udek, ser w oryginalnym przepisie to parmezan. Kolendrę można zastąpić dowolną zieleniną.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 314
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 237
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1366
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 314
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 237
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1366
Składniki
Pałki umyłem, osuszyłem. Na talerzu wymieszałem mąkę z solą i pieprzem. Obtoczyłem kawałki mięsa, skropiłem je lekko wodą i jeszcze raz obtoczyłem. W osobnych naczyniach roztrzepałem jajko z łyżką wody i posiekaną kolendrą oraz wymieszałem bułkę tartą z startym serem. Zamoczyłem w jajku wszystkie porcje kurczaka, a następnie panierowałem je w bułce z serem. Pałki ułożyłem na natłuszczonej blasze. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Piekłem do czasu, aż pałki się zrumieniły, a z mięsa po nakłuciu wypłynął przejrzysty sos. Można podać z cząstkami cytryny.