Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia amerykańska. Zamiast pałek można użyć udek, ser w oryginalnym przepisie to parmezan. Kolendrę można zastąpić dowolną zieleniną.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5557
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29898
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19627
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5557
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29898
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19627
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Składniki
Pałki umyłem, osuszyłem. Na talerzu wymieszałem mąkę z solą i pieprzem. Obtoczyłem kawałki mięsa, skropiłem je lekko wodą i jeszcze raz obtoczyłem. W osobnych naczyniach roztrzepałem jajko z łyżką wody i posiekaną kolendrą oraz wymieszałem bułkę tartą z startym serem. Zamoczyłem w jajku wszystkie porcje kurczaka, a następnie panierowałem je w bułce z serem. Pałki ułożyłem na natłuszczonej blasze. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Piekłem do czasu, aż pałki się zrumieniły, a z mięsa po nakłuciu wypłynął przejrzysty sos. Można podać z cząstkami cytryny.