Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo prosta, ale efektowna i smaczna propozycja. Można podać ją jako ciepłą przystawkę lub jako danie obiadowe - wystarczy dodać surówkę. Idealna, gdy znudził się nam już tradycyjny kurczak.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3118
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3118
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Sakiewki piec 35-40min w temperaturze 180st.
Smacznego!
Pałki umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką. Następnie obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron. Ziemniaki rozgnieść. Dodać do nich pokrojone suszone pomidory, oliwki pocięte w plasterki, przeciśnięty przez praskę czosnek, stary na drobnych oczkach tarki żółty ser oraz rozmaryn. Starannie wymieszać.
Ciasto francuskie pokroić na 6 kawałków. Na środek każdego nałożyć po dwie łyżki ziemniaków oraz ustawić pałkę. Ciasto zwiną w sakiewkę, związać nitką. Sakiewki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym żółtkiem.