Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo prosta, ale efektowna i smaczna propozycja. Można podać ją jako ciepłą przystawkę lub jako danie obiadowe - wystarczy dodać surówkę. Idealna, gdy znudził się nam już tradycyjny kurczak.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 98
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21506
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 70
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 826
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 98
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21506
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 70
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 826
Składniki
Sakiewki piec 35-40min w temperaturze 180st.
Smacznego!
Pałki umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką. Następnie obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron. Ziemniaki rozgnieść. Dodać do nich pokrojone suszone pomidory, oliwki pocięte w plasterki, przeciśnięty przez praskę czosnek, stary na drobnych oczkach tarki żółty ser oraz rozmaryn. Starannie wymieszać.
Ciasto francuskie pokroić na 6 kawałków. Na środek każdego nałożyć po dwie łyżki ziemniaków oraz ustawić pałkę. Ciasto zwiną w sakiewkę, związać nitką. Sakiewki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym żółtkiem.