Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo prosta, ale efektowna i smaczna propozycja. Można podać ją jako ciepłą przystawkę lub jako danie obiadowe - wystarczy dodać surówkę. Idealna, gdy znudził się nam już tradycyjny kurczak.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Sakiewki piec 35-40min w temperaturze 180st.
Smacznego!
Pałki umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką. Następnie obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron. Ziemniaki rozgnieść. Dodać do nich pokrojone suszone pomidory, oliwki pocięte w plasterki, przeciśnięty przez praskę czosnek, stary na drobnych oczkach tarki żółty ser oraz rozmaryn. Starannie wymieszać.
Ciasto francuskie pokroić na 6 kawałków. Na środek każdego nałożyć po dwie łyżki ziemniaków oraz ustawić pałkę. Ciasto zwiną w sakiewkę, związać nitką. Sakiewki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym żółtkiem.