Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka w boczku to świetny pomysł na alternatywę dla tradycyjnego obiadu, a także świetne danie na uroczystość, np. imprezę sylwestrową. Dzięki temu, że mięso jest owinięte boczkiem, nie będzie suche. Dobrze też odchodzi od kości. Z kolei marynata na bazie ketchupu i przypraw sprawi, że pałki z kurczaka będą aromatyczne.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1410
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 703
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1410
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 703
Składniki
Pałki z kurczaka przygotuj do pieczenia. Usuń skórkę, każdy kawałek posól i popieprz z obu stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek.
W małej miseczce wymieszaj ketchup, musztardę, paprykę słodką i wędzoną w proszku, czosnek granulowany, natkę pietruszki suszoną. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek.
Natrzyj pałki z kurczaka marynatą. Owiń każdy kawałek mięsa jednym plastrem boczku wędzonego. Najlepiej wstaw mięso do lodówki na około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Włóż mięso w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia. Zostaw tak na około 20 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu i piecz przez kolejne 30-40 minut.
Podawaj z frytkami, ziemniaczkami pieczonymi albo ryżem.