Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie to doskonałe danie, które zachwyci swoim smakiem i aromatem. Połączenie miodu, sosu sojowego, cytryny i przypraw nadaje mięsu wyjątkowego charakteru. To prosty przepis, który sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje. Spróbuj już dziś i przekonaj się, jak niewiele potrzeba, by przygotować pyszny i aromatyczny obiad dla całej rodziny.
miska, deska do krojenia, naczynie żaroodporne
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 181
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 94
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 99
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 181
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 94
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 99
Składniki
Obraną cebulę kroimy w piórka.
W misce umieszczamy sos sojowy, dodajemy olej, sok z cytryny, miód oraz przyprawy słodką mieloną paprykę, czarny pieprz oraz sól. Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną cebulę. Wszystkie składniki starannie razem łączymy. Następnie do miski z marynatą przekładamy umyte i osuszone pałki z kurczaka i wszystko dokładnie razem obtaczamy w marynacie. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Po tym czasie pałki z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym razem całą marynatą. Danie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C około 90 minut.