Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w sosie miodowo- musztardowym. W tym daniu mieszają się ze sobą smaki słodkie i ostre, do tego delikatna nuta mandarynki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Pałki z kurczaka umyć, osuszyć, posolić. Z miodu i musztardy jałowcowej sporządzić marynatę, połowę przeznaczy na posmarowanie pałek. Mięso wstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć pałki z kurczaka, obsmażyć z obu stron na złoto. Podlać wodą i dusić pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Sos: Wycisnąć sok z połowy mandarynki, połączyć z pozostałą częścią marynaty. Składniki dobrze ze sobą wymieszać. Mięsko podawać polane sosem.
Smacznego.