Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w sosie miodowo- musztardowym. W tym daniu mieszają się ze sobą smaki słodkie i ostre, do tego delikatna nuta mandarynki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117813
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117813
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Składniki
Pałki z kurczaka umyć, osuszyć, posolić. Z miodu i musztardy jałowcowej sporządzić marynatę, połowę przeznaczy na posmarowanie pałek. Mięso wstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć pałki z kurczaka, obsmażyć z obu stron na złoto. Podlać wodą i dusić pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Sos: Wycisnąć sok z połowy mandarynki, połączyć z pozostałą częścią marynaty. Składniki dobrze ze sobą wymieszać. Mięsko podawać polane sosem.
Smacznego.