Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w sosie miodowo- musztardowym. W tym daniu mieszają się ze sobą smaki słodkie i ostre, do tego delikatna nuta mandarynki.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5131
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 191
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5131
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 191
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Składniki
Pałki z kurczaka umyć, osuszyć, posolić. Z miodu i musztardy jałowcowej sporządzić marynatę, połowę przeznaczy na posmarowanie pałek. Mięso wstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć pałki z kurczaka, obsmażyć z obu stron na złoto. Podlać wodą i dusić pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Sos: Wycisnąć sok z połowy mandarynki, połączyć z pozostałą częścią marynaty. Składniki dobrze ze sobą wymieszać. Mięsko podawać polane sosem.
Smacznego.