Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez przypadek w zasadzie trafiliśmy na ten przepis na easyanddelish. Przepis prosty w przygotowaniu, niesamowicie smaczny. Zrobiliśmy własną, zapiekaną wersję.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy po kilka minut z każdej strony, przekładamy na talerz. Następnie na patelnię w której smażyliśmy kurczaka, dolewamy olej, obniżamy temperaturę, wrzucamy posiekaną cebulę, rozgniecione ząbki czosnku, szklimy. Do cebuli wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, papryczkę, chwile podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, bulion, posiekaną natkę, bazylię i imbir. Serek kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do całości, dusimy do momentu rozpuszczenia serka (cały czas mieszamy), lekko studzimy. Całość miksujemy z dodatkiem mleka kokosowego i soku z limonki na gładko. Na dno naczynia wylewamy sos, układamy mięso i zalewamy pozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy 35-40 min. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i bazylii. Dodatki ulubione. U nas świeża bagietka.