Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie można przygotować także skrzydełka czy udka. Tak przygotowanego kurczaka można podawać samodzielnie, jako przegryzkę. Może też być głównym elementem dania np. z zapiekanymi w piekarniku ziemniaczkami (można je przygotować jednocześnie z kurczakiem).
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 670
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36369
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1186
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 670
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36369
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1186
Składniki
Pałki oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę. W jednej misce umieszczamy składniki marynaty, mieszamy je razem. Pałki obtaczamy kolejno w marynacie i układamy razem w drugiej misce. Polewamy resztą marynaty. Obtoczone w marynacie mięso przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Mięso najlepiej jest marynować wieczorem i zostawić w lodówce na całą noc. Następnego dnia można już rozpocząć pieczenie. Następnie pałki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piekarnik nagrzewamy do 200stopni i wstawiamy do niego mięso. Pieczemy bez przykrycia około 40-45 minut. W połowie pieczenia odwracamy pałki na drugą stronę.