Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone paluchy z szynki wieprzowej podane z ziemniakami, sałatką z kapusty,marchwi, papryk i ogórka oraz z papryczkami czereśniowymi.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18155
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 526
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 994
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7551
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8879
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18155
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 526
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 994
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7551
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8879
Składniki
Szynkę kroimy w grube 4 cm plastry. Plastry szynki kroimy w 4 cm paski. Paski szynki nacieramy w przyprawie do mięs, umieszczamy w pojemniku, zamykamy i wstawiamy do lodówki na noc. Godzinę przed przygotowaniem obiadu smażymy paski na gorącym tłuszczu ze smalcu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.
Gdy paluchy będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebule. Cebule pokrojone przed dodaniem lekko solimy. Po dodaniu cebuli dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, do momentu ładnego zeszklenia cebuli.
Gdy cebula ładnie się zeszkli, smażymy bez przykrycia żeby zredukować wytworzoną z cebuli i mięsa wodę.
Usmażone z szynki paluchy podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą i sałatką z domowych przetworów oraz z papryczkami czereśniowymi. Możemy posypać drobno pokrojoną natką pietruszki i koprem, jak kto lubi. Smacznego!!!