Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone paluchy z szynki wieprzowej podane z ziemniakami, sałatką z kapusty,marchwi, papryk i ogórka oraz z papryczkami czereśniowymi.
Szynkę kroimy w grube 4 cm plastry. Plastry szynki kroimy w 4 cm paski. Paski szynki nacieramy w przyprawie do mięs, umieszczamy w pojemniku, zamykamy i wstawiamy do lodówki na noc. Godzinę przed przygotowaniem obiadu smażymy paski na gorącym tłuszczu ze smalcu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.
Gdy paluchy będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebule. Cebule pokrojone przed dodaniem lekko solimy. Po dodaniu cebuli dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, do momentu ładnego zeszklenia cebuli.
Gdy cebula ładnie się zeszkli, smażymy bez przykrycia żeby zredukować wytworzoną z cebuli i mięsa wodę.
Usmażone z szynki paluchy podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą i sałatką z domowych przetworów oraz z papryczkami czereśniowymi. Możemy posypać drobno pokrojoną natką pietruszki i koprem, jak kto lubi.
Smacznego!!!
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 203
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 237
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 111
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 195
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 30
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 203
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 237
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 111
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 195
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 30
Składniki
Szynkę kroimy w grube 4 cm plastry. Plastry szynki kroimy w 4 cm paski. Paski szynki nacieramy w przyprawie do mięs, umieszczamy w pojemniku, zamykamy i wstawiamy do lodówki na noc. Godzinę przed przygotowaniem obiadu smażymy paski na gorącym tłuszczu ze smalcu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.
Gdy paluchy będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebule. Cebule pokrojone przed dodaniem lekko solimy. Po dodaniu cebuli dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, do momentu ładnego zeszklenia cebuli.
Gdy cebula ładnie się zeszkli, smażymy bez przykrycia żeby zredukować wytworzoną z cebuli i mięsa wodę.
Usmażone z szynki paluchy podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą i sałatką z domowych przetworów oraz z papryczkami czereśniowymi. Możemy posypać drobno pokrojoną natką pietruszki i koprem, jak kto lubi. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Dania główne
Pierogi z jagodami
Dania główne
Zapiekane pieczarki z kurczakiem
Dania główne
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Domowe pierogi z wyrazistym szpinakowym farszem i serem feta. Do ich przygoto...
Odsłon: 29
Pierogi z jagodami
Doskonała propozycja na obiad lub deser. Pierogi z jagodami polane masłem, śm...
Odsłon: 33