Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A na dziś taka zagadka, jak zrobić „coś takiego”, co wygląda „jak coś innego”, a smakuje wyjątkowo? Galimatias słowny, nieprawdaż? Otóż na pomoc przyszła książka kulinarna „Roślinny komfort food”! Używając warzywo takie jak seler, przygotowałem takie danie, które wizualnie przypomina paluszki rybne, ale ma zupełnie inny, własny, wyjątkowy smak! Jest to doskonała, samodzielna przekąska, jak również fantastyczny dodatek do dania głównego! Zachęcam wszystkich, do spróbowania tej potrawy.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 450
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5210
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3393
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 450
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5210
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3393
Składniki
Seler obieramy, kroimy w słupki ( mniej więcej takie, jak paluszki rybne). Gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym z dodatkiem sosu sojowego i nasion kolendry. Wyciągamy z bulionu i studzimy. Mąkę, napój sojowy mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki selera owijamy w algi (uprzednio zwilżamy wodą). Tak przygotowane paluszki zanurzamy w cieście i obtaczamy w ulubionej panierce. Smażymy na rumiano.