Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki pomysł na chrupiące paluszki surimi. Do zrobienia w 10 minut!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5796
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5796
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 285
Składniki
Jeśli korzystacie z mrożonych paluszków krabowych trzeba je wcześniej rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do mieszanki na tempurę dodajemy po trochę zimną wodę, aż otrzymamy masę o konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 2-3 minuty. Paluszki obsypujemy pieprzem i solą (delikatnie). Moczymy w tempurze, otrzepujemy z jej nadmiaru. Smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru z obu stron. Wykładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można posypać sezamem. Paluszki świetnie smakują z makaronem z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-makaron-konjac-z-salata-i-hoisin,1905176,sprytnachochla.html