Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza i smaczniejsza alternatywa dla frytek? Oto ona! Paluszki z marchewki to najmodniejsza przekąska ostatnich miesięcy, która robi furorę w sieci. Jej przygotowanie jest dziecinnie proste i nie wymaga smażenia na głębokim tłuszczu. Wystarczy ostry nóż i piekarnik gotowy do pracy. Lepiej od razu zróbcie większą porcję, bo błyskawicznie znikają z talerzy.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 204
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 162
Królowa grilla :)
Odsłon: 1354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 204
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 162
Królowa grilla :)
Odsłon: 1354
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą oliwę, miód, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy. Gdyby całość była zbyt gęsta, dodaj nieco więcej oliwy.
Marchewkę oczyść, obierz ze skórki, a następnie pokrój w słupki, przypominające frytki. Zwróć uwagę, aby nie były zbyt cienkie.
Paluszki z marchewki obtocz dokładnie w przygotowanej wcześniej marynacie, tak aby warzywa były nią dobrze pokryte. Przełóż marchew na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozłóż równomiernie.
Oprósz warzywa parmezanem, a następnie piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni, do momentu aż marchew zmięknie i się zrumieni. Paluszki z marchewki podawaj z ulubionym sosem: czosnkowym, paprykowym lub pomidorowym.