Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga po cygańsku

Panga po cygańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2806

Dodano:

Odsłon: 2139

Ryba duszona z warzywami

Składniki

  • 1 kg pangi
  • 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 5 łyżek ketchupu
  • 1 łyżka musztardy węgierskiej
  • sok z 1 limonki
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • kilka listków rozmarynu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Panga po cygańsku

Przygotowanie

  1. Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Cebulę i czosnek obieram i siekam.

  2. Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.

  3. Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.

  4. Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję rozmarynem i zapiekam bez przykrycia przez 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 31 marca 2014 Świetny przepis,można tak przyrządzić każdą inną rybę!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 28 marca 2014 Pangę zastąpię inną rybką, myślę że można. Przepis bardzo mi się podoba:) Zabieram Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń