Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panga w warzywnej potrawce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Filety z pangi umyj, osusz, pokrój na kawałeczki. Rybę skrop sokiem z cytryny, odłóż. Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Kawałeczki ryby posyp solą. Potem oprósz mąką i dobrze przemieszaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć rybę, smaż ją 2-3 minuty, zdejmij. Na patelnię wlej kolejne 2 łyżki oliwy.Podsmaż na niej ziemniaki. Dodaj pomidory, wlej bulion. Duś razem przez 5 minut.
Kukurydzę i fasolę osącz na sitku. Natkę opłucz, posiekaj. Kukurydzę oraz fasolę dodaj do ziemniaków. Dołóż połowę natki i kawałeczki ryby. Całość gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i chili. Gotowe danie posyp odłożoną natką.Źródło: Tina