Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panga z cukiniowym farszem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Pangę opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Następnie oprósz filety rybne solą oraz pieprzem. Wstaw je na 30 minut do lodówki.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Papryki rozetnij, oczyść z pestek. Strąki opłucz, potnij w cienkie paseczki. Przygotowane warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie. Przypraw solą i pieprzem. Cukinie umyj, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Podduś na rozgrzanym maśle. Odstaw do wystudzenia. Bazylię oraz rozmaryn opłucz, osusz, posiekaj. Bazylię wymieszaj z cukinią. Farsz przypraw solą i pieprzem.
Na filetach rybnych rozłóż farsz z cukinii. Ciasno zwiń w rulony. Pozostałe warzywa rozłóż na dnie żaroodpornego naczynia. Na warstwie warzyw ułóż roladki rybne. Posyp igiełkami rozmarynu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz 35
minut.
50 min (plus czas marynowania); Cena porcji: 4,15 zł; Porcja: 210 kcal.Źródło: Naj