Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące kawałeczki cukinii w panierce bez jajek, z dodatkiem sera. Nie trzeba ich smażyć, wiec nie są aż takie kaloryczne. Bardzo fajny pomysł na ciepłą kolację lub dodatek do obiadu. Można podać z każdym sosem, ketczupem śliwkowo- paprykowym lub sosem jogurtowym.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 982
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 982
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić na prostokątne kawałki. Czosnek zetrzeć na tarce, dodać do śmietany. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Żółty ser zetrzeć na tarce. Wsypać do miseczki. Dodać mąkę panierowaną i razem wymieszać.
Prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Każdy kawałek cukinii obtoczyć w śmietanie, a następnie w bułce tartej z serem. Nadmiar strzepnąć i cukinię położyć na foremkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoto. Czas pieczenia zależy od piekarnika.