Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że to jeden z lepszych sposobów podania wątróbki drobiowej. Jednocześnie wiem, że każdy ma swoje smaki. Tak więc proponuję: spróbujcie i oceńcie sami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5632
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1111
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12223
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1537
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5632
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1111
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12223
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1537
Składniki
Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, posypać solą i pieprzem. Następnie wszystkie kawałki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostawić do przestudzenia. W tym czasie przygotować sos: Winogrona umyć, osuszyć. Masło lekko przetopić, dodać owoce, kilka kropli octu i szczyptę soli. Całość podgrzewać na małym ogniu przez 2- 3 minuty, uważając, aby masło się nie przypaliło.
Gdy wątróbka trochę przestygnie, panierować ją w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i ponownie obsmażyć na rozgrzanym oleju. Wątróbkę podawać polaną sosem winogronowym. Smacznego. :)