Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowana wątróbka drobiowa w sosie winogronowym

Panierowana wątróbka drobiowa w sosie winogronowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48539

Dodano:

Odsłon: 2727

Uważam, że to jeden z lepszych sposobów podania wątróbki drobiowej. Jednocześnie wiem, że każdy ma swoje smaki. Tak więc proponuję: spróbujcie i oceńcie sami.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 1kg
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • do panierowania: mąka, bułka tarta, jajko 2 szt
  • sos: 2-3 łyżki masła, kilka kropli octu, białe winogrona ok.1/2 kg, szczypta soli
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, posypać solą i pieprzem. Następnie wszystkie kawałki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostawić do przestudzenia. W tym czasie przygotować sos: Winogrona umyć, osuszyć. Masło lekko przetopić, dodać owoce, kilka kropli octu i szczyptę soli. Całość podgrzewać na małym ogniu przez 2- 3 minuty, uważając, aby masło się nie przypaliło.

  2. Gdy wątróbka trochę przestygnie, panierować ją w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i ponownie obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Wątróbkę podawać polaną sosem winogronowym.

    Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 19 stycznia 2014 koniecznie do wypróbowania, pozdrawiam Beatko ! :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 stycznia 2014 drobiowa watróbka panierowana to coś co bardzo lubię,sos do zrobienia,ciekawy przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń