Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle ze schabu jelenia panierowane w orzechach włoskich i bułce tartej, podane z pieczonymi ziemniakami ułożonymi w róże. Najlepiej smakują kwaśnymi dodatkami np. jabłuszkami kaparowymi czy ogórkiem kiszonym. Idealna propozycja na menu świąteczne.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 107
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 237
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 236
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 107
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 237
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 236
Składniki
RÓŻE Z ZIEMNIAKÓW: Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. Za pomocą mandoliny tniemy na bardzo cienkie plasterki. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól, starty czosnek oraz startą szalotkę. Plasterki ziemniaków dokładnie obtaczamy w maśle. Z plasterków układamy róże i umieszczamy w foremce na muffiny. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut, aż ziemniaki nabiorą złotego koloru.
SZNYCLE: Plastry mięsa lekko rozbijamy ręką. Następnie mięso panierujemy w mące wymieszanej z solą i pieprzem, jajku oraz bułce tartej i orzechach. Na patelni rozgrzewamy smalec. Do smalcu wrzucamy szalotkę, jałowiec oraz liście laurowe. Sznycle smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Mięso podajemy z różami ziemniaczanymi, plasterkiem cytryny i ulubionymi kiszonkami lub sałatką z sosem winegret.